Ябълка сорт Златна превъзходна

Златна превъзходна- 7 лв/бр

Срок на зреене: 15 - 30 септември

Характеристика: Произход и разпространение. Сортът произлиза от Съединените щати, неговото размножаване започва през 1917 година. В нашата страна е вкаран през 1935 година. Разпространението е всестранно, както и из почти всички български райони и най- вече пловдивско и пазарджишко.
Големина и тегло – плодовете са сравнително изравнени по големина и тегло, средно големи до големи; височината и ширината им варират съответно от 91 до 64 мм и от 74 до 54 мм, а теглото – от 135 до 195 гр.
Форма – плодовете продълговато конусовидни, симетрично построени, широко оребрени, издути в дръжчената част и чувствително стеснени към чашката.
Кожицата – сравнително тънка, зеленожълта при беритбена зрелост и златиста при потребителска зрелост, с множество личащи точици и леки ръждавини.
Месото – хрупкаво, нежно, сочно, с много добро качество и много приятен усещащ се аромат.
Беритбена и потребителска зрелост – беритбата настъпва вкупом от средата до края на септември според района, в който са засадените овошките. Потребителската зрелост настъпва около двадесет дена след беритбената.
Издръжливост на превоз и съхранение – за превозването на плодовете се изискват по особени грижи, поради опастност от нараняване на продукцията. Съхранените в хладилни помещения плодове могат да изтраят до средата на април без да променят вкусовите и изгледните си качества.
Дървото – в по- млада възраст дървото дава силен растеж и короната се оформя: широка и буйна, при навлизане в пълно плододаване дървото забавя растежа и започва да се насочва къ залагане на повече малки странични и плодоносни клончета.
Като цяло Златна превъзходна е сорт със силна устойчивост към студове и късно кафяво гниене, но податлив на ранно гниене и струпясване, затова е необходимо обработката с растителни препарати да се извършва навреме.

Цена: 5лв/бр.
Цена на едро: по договаряне.

Поръчайте овошки Златна превъзходна- 7 лв/бр на тел.0883386474.