Ябълка сорт вистабела, петровка

Виста Бела (Петровка) – 7 лв/бр

Срок на зреене: 25 юни - 05 юли

Характеристика: Разпространение – разпространението на Петровката из нашата страна започва от Североизточните части на България и за няколко години се разпростира в повечето наши райони в единични представители от сорта.
Големина и тегло – плодовете са изравнени по големина, дребни до средни, високи 42 – 48 мм, широки средно 40 мм и около 45 – 55 гр тежки.
Форма – закръглена, понякога плоска: плодовете са леко оребрени и почти еднакви по форма.
Кожицата – с виолетов основен цвят, тънка в пълна потребителска зрелост и средно дебела в беритбена зрелост. Цветът при потребителска зрелост добива тъмно лилав, много напластен.
Месото – бледо жълто до бяло, с изключение на огряната страна ( там месото е жълто до светло оранжево), сладко – кисело.
Беритбена и потребителска зрелост – плодовете на Петровката са готови за беритба в началото на месец Юли и добиват потребителска зрелост до два дена след беритбата.
Съхранение – плодовете могат да се съхранят без наличие на плодохранилища до около седмица.
Издръжливост на превоз и използуване – превозването на продукцията трябва да се осъществи до ден след беритбата за да се намали процента на фира. Плодовете на Петровката са търсени на пазара поради ранното им зреене, добрите вкусови качества и слабото наличие на други плодове по това време на годината.
Дървото. Младите дръвчета сравнително рано започват да плододават около 3 година след засаждането им. Растежът е умерен до силен. Като опрашител Виста Бела е със средни качества, добре се опрашва от повечето средно рани сортове като: Прима, Молес делишес и др.
Добив – в пълна плодоносна възраст дърветата донасят около 80 кг от дърво.

Цена: 5лв/бр.
Цена на едро: по договаряне.

Поръчайте овошки Виста Бела (Петровка) – 7 лв/бр на тел.0883386474.