Ябълка сорт Прима

Прима – 7 лв/бр

Срок на зреене: 15 - 31 август

Характеристика: Произход и разпространение – Сортът произлиза от Англия и след внасянето си в България бързо се разпростира из цялата страна, но в единични бройки.
Големина и тегло на плодовете – те сасравнително изравнени по големина и тегло, високи средно 55 мм, широки 63 мм и с тегло между 75 – 135 гр.
Кожица – гладка, тънка, суха, зелена преди беритбена зрелост и с жълта окраска по цялата повърхност с червени петна по огряната страна, които могат да се разпрострат и по повече от половината от плода.
Месото – бледо кремаво с жълтеникав отенък, нежно, сочно до много сочно, сладко кисело.
Беритбена и потребителска зрелост- беритбената зрелост настъпва в края на август и веднага плодовете могат да се консумират.
Дървото – плододаването на овошките започва от ранната им възраст обикновено на втората година. Дърветата са със среден но многогодишен растеж. Добре е подрязването им да започва отрано и да се прави всяка година. Дърветата, които не се подрязват бързо се изтощават поради многобройните се завръзи и плодовете издребняват и не се оцветяват добре.
Сортът Прима е един от много устойчивите на брашнеста мана и със средна устойчивост към струпясване. Сортът се води за много добър опрашител , негови опрашващи сортово се явяват: Петровката, Златна превъзходна, Флорина и др.

Цена: 5лв/бр.
Цена на едро: по договаряне.

Поръчайте овошки Прима – 7 лв/бр на тел.0883386474.