Ябълка сорт Мелроуз

Мелроуз – 7 лв/бр

Срок на зреене: 15 - 30 септември

Характеристика: Произход и разпространение – Мелроуз е сорт създаден в Франция и през 1903 г е вкаран в страната ни и съседните ни държави. Разпространението е във повечето ни райони и след 1960 г са направени масиви в повечето ябълкоплодни райони.
Големина и тегло – плодовете не изравнени по големина, средни до едри, високи около 59 мм , широки от 68 до 87 мм, тежки от 93 до 260 грама.
Кожица – гладка, лъскава, при съхранение добива мазен отблясък, основният цвят е зеленикавожълт в началото и жълт при потребителска зрелост, като почти цялата повърхност е покрита с карминеночервен цвят.
Месо – жълтеникавобяло или почти бяло със зеленикав отенък в началото и по- силно жълтеникав отенък по- късно, доста плътно и стегнато при беритбената зрелост, а след това става по- меко, сочно, възкисело, със слаб аромат.
Беритбена и потребителска зрелост – В по- ниските райони плодовете добиват беритбена зрелост в средата на Септември, а в по- високите към края на същия месец. Плодовете са годни за употреба след около две седмици.
Дървото – младите овошки започват плододаването си на 3 – 4 година. Мелроуз се нуждае задължително от опрашителни сортове, такива са: Златна превъзходна, Шарден, Муцу, Флорина и др. Дърветата от този сорт дават буен растеж особено до оформянето на голяма и плодоносна корона.
Сортът се напада силно от плодов червей и е податлив на струпясване, правилното и навременно пръскане е задължително за отглеждането на качествени и доходоносни плодове.
Добивът, който може да се получи от дърво е от 140 до 280 кг.

Цена: 5лв/бр.
Цена на едро: по договаряне.

Поръчайте овошки Мелроуз – 7 лв/бр на тел.0883386474.