Ябълка сорт Флорина

Флорина – 7 лв/бр

Срок на зреене: 15 септември - 05 октомври

Характеристика: Произход и разпространение – Сорт флорина произлиза от САЩ и в нашата страна е пренесен преди около 45 години. Разпространен е във повечето райони на нашата страна и най- вече в Южна България.
Големина и тегло – плодовете добре изравнени по големина, средни до едри, височина между 69 и 89 мм, около 77 мм широки и с тегли между 95 и 180 гр.
Кожицата – почти цялата повърхност е оцветена в бледо розови ивици или петна преди беритбена и в тъмно розово при беритбена зрелост.
Месото – бяло до жълтеникаво, сочно, с голяма захарност, годно за употреба дори преди беритбената зрелост, крехко, без появата на сухо и зърнесто вещество.
Беритбена и потребителска зрелост – плодовете са готови за беритба в периода между средата на Септември и началото на месец Октомври, според района на отглеждането. Плодовете са годни за употреба най – много до седмица след обирането им.
Плодовете са сравнително устойчиви при пренос в потребителска зрелост и много устойчиви при беритбата.
Дървото – дръвчетата са с много силен растеж и дори при плододаващата си възраст. Сортът е много устойчив на струпясване и гниене, но се напада често от плодов червей.
Дърветата са много родовити и добивът може да достигне до 7 – 9 тона от декар при правилно и качествено отглеждане.

Цена: 5лв/бр.
Цена на едро: по договаряне.

Поръчайте овошки Флорина – 7 лв/бр на тел.0883386474.