Круши сорт Старкримсон

Старкримсон – 7лв/бр

Срок на зреене: 15 - 30 август

Характеристика: Старкримсон е сорт произлизащ от кръстоска на Клапов любимец.
Неговото разпространение е много слабо, което не съответства на качествата на сорта. До преди няколко години познанията за сорта бяха ограничени около Пловдивския институт и Пазарджишка област. С течение на времето и разпространяване на крушовите насаждения Старкримсон започна да навлиза в нашите познания и да бъде разпространяван и в други региони на страната, макар и в повечето случаи като единични бройки в любителските градини.
Големина и тегло – плодовете добиват сравнително средни размери: 55 – 75 мм ширина, 68 – 78 мм височина и 130 – 150 гр тегло. В редки случаи са се наблюдавани плодове да надхвърлят тези размери, дори при ограничен завръз.
Кожицата – средно дебела, твърда, покрита изцяло в тъмночервен цвят ( дори при неогряни и затъмнени от листната маса плодове ).
Месото – сочно меко, топящо се в потребителска зрелост, без зернеста констиненция, бяло до бледожълто на цвят.
Издръжливост на превоз и беритбена зрелост – плодовете са изключително издръжливи при пренос на дълги разстояния и не е нужно да се полагат особени грижи за запазване на продукцията при транспортиране, ако плодовете са обрани на време. Беритбената зрелост настъпва около 15 – 25 август, а потребителската зрелост десетина дена след това. Прибраните в хладилни помещения плодове, устояват до над месец без загуба на вкусовите качества и отличния външен вид.
Дървото – засадените овошки на дюлева подложка добиват малки до средни размери и са дълголетни. Върху семенна подложка дърветата имат силен разстеж, а плододаването е почти същото.
Сортът е устойчив на повратни и късни студове, но податлив на крушова бълха.

Цена: 5лв/бр.
Цена на едро: по договаряне.

Поръчайте овошки Старкримсон – 7лв/бр на тел.0883386474.