Круша сорт Ранна на Моретини

Ранна на Моретини – 7 лв/бр

Срок на зреене: 25 юли - 10 август

Характеристика: Ранна на Моретини е внесена в страната ни и 75 години се размножава и се правят насаждения от нея.
Разпространение – разпространението и е най – широко в Англия и Русия, но и в доста други страни се ценят качествените плодове.
Големина и тегло – плодовете са изравнени по размери и тегло, средно големи до едри, 60 – 95 мм широки, 88 – 138 мм високи и 165 – 285 гр тежки.
Кожицата – гладка листнозелена преди беритба, светлозелена при беритба и светложълта при потребителска зрелост. От огряната страна най- често се появяват червени петна или цялата обвивка се оцветява в тъмно червен цвят.
Месото – жълтобяло, полутопящо се, сочно, със сравнително по слаб аромат, приятно на вкус.
Потребителска зрелост и издръжливост на пренос – потребителската зрелост настъпва около една седмица след беритбената зрелост около 10 август. Плодовете узряват вкупом, но при прекалено натрупване на плодовете може да се получи поетапно зреене.
Използуване- плодовете стават и за прясно консумиране, но най- вече за направата на компоти, нектари и др.
Дървото – със средните си размери дърветата от този сорт са лесно обработваеми и предпочитани както за по големи насаждения, така и за единични бройки в по претрупани домашни градинки.
Ранна на моретини често се използва за опрашителен сорт в градините, а за нейни опрашители се ползват масловките, Клапов любимец и др.
Препоръчително е този сорт да се пресажда върху дюлева подложка, поради по бързото влизане в плододаване, а и няма голяма разлика в плодовете и дълголетието в сравнение със семенната подложка.

Цена: 5лв/бр.
Цена на едро: по договаряне.

Поръчайте овошки Ранна на Моретини – 7 лв/бр на тел.0883386474.