Круша сорт Попска

Попска – 7 лв/бр

Срок на зреене: 20 септември - 05 октомври

Характеристика: Попската круша е сорт открит през 1763 година от свещенник в Франция и от това произлиза и наименованието му. Пренесен у нас през 1893 година бързо започва да се разпространява и размножава в повечето ни райони.
Разпространение – отглежда се в повечето европейски страни и най- вече в Италия, Съединените щати също са оценили качествата на плодовете и бързо се правят големи насаждения от него.
Големина и тегло – плодовете са доста изравнени по големина и тегло, средно големи до големи в зависимост от външните условия и отглеждането: 95 – 145 мм високи, 55 – 86 мм широки и при умерен завръз теглото е 195 – 283 гр. При отглеждане на дюлева подложка и умерен завръз плодовете често достигат тело до около 420 гр.
Кожицата – с основен цвят преди беритбата е зелен, светлозелен след беритба и жълт при потребителска зрелост. По неогряната страна се явяват малки точки с зеленикав ореол, а по огряната страна най- често червени до оранжевочервени петна или пламъчета.
Месото – хрупкаво, сочно, с леки каменисти отчастъци. При отглеждане на сорта в по студени и неоцедливи почви най- често се губят добрите качества на и сочното месо на сорта.
Потребителска зрелост и превоз – плодовете узряват по етапно след обирането им а на дървото могат да узреят дори до началото на януари, което е немислимо в днешните климатични условия. Превоза на продукцията се осъществява без особени загуби особено при пренос след обирането на плодовете, при пренос след потребителска зрелост могат да се получат натъртвания по плодовете.
Дървото – младите дървета бързо влизат в плододаване ако са на дюлева подложка и плододаването е почти редовно. При отглеждането на семенна подложка дръвчетата могат да запопчнат плододаване до около 6 – 8 година след засаждането им.
Короната е с ясно изразен водач понякога по широка от необходимото, но лесна за подръжка.
Сортът е много добър опрашител и често може да се срещне и поради тази цел в много градини с летни сортове круши.

Цена: 5лв/бр.
Цена на едро: по договаряне.

Поръчайте овошки Попска – 7 лв/бр на тел.0883386474.