Круша сорт Жифардова масловка

Жифардова масловка – 7 лв/бр

Срок на зреене: 15 - 20 юли

Характеристика: Жифардовата масловка е открита през 1826 година във Франция и от над 65 години е позната и разпространена в страната ни.
Разпространение – отглежда се в крушопроизводителните райони на западноевропейските и балканските страни. В страната ни е позната във всички райони, но броят на дърветата е все още ограничен.
Големина и тегло на плодовете – плодовете изравнени по размери и тегло, средно големи, височината и ширината им варира съответно от от 76 до 106 мм и от 55 до 68 мм, а теглото – от 68 до 138 гр.
Форма на плодовете – яйцевидна, крушовидна, откъм чашката заоблени, към дръжката силно изтеглени, намират се значително по- широки или по- високи плодове.
Кожицата – тънка до средно дебела, матова, основният цвят е маслиненозелен преди беритба и жълтозелен в потребителска зрелост. Откъм огряната страна цветът е червенокафяв на петна, по зелено обагрената част има голям брой кафяви точки със зеленикаво оцветен ореол.
Месото – сочно, сладко, зърнесто при пропускане на консумативната зрелост.
Издръжливост на превоз – лесно се транспортират без особени загуби от продукцията ако плодовете са обрани седмица преди консумативна зрелост.
Използуване – най- често в прясно състояние, рядко за компот и нектар.
Дърветата са с много добра родовитост и дълголетие, а като сорт е много добър опрашител.

Цена: 5лв/бр.
Цена на едро: по договаряне.

Поръчайте овошки Жифардова масловка – 7 лв/бр на тел.0883386474.