Круши сорт Хубава юнска

Хубава юнска – 7 лв/бр

Срок на зреене: 20 - 30 юни

Характеристика: Хубава юнска е сорт с голямо разпространение в нашата страна, а най- голямо приложение намира в Пловдивски и Пазарджишки регион. Доказан на пазара по вкусови качества и превъзходен външен вид сорта не престава да бъде търсен по единично и за направата на по големи насаждения.
Големина и размери – плодовете са средно едри ( и едри ако се сравняват с други ранни сортове) теглото е средно от 65 до 88 грама.
Кожицата – средно дебела, мека, приятно оцветена в червенооранжеви ивици по цялата повърхност и червени петна по огряната страна.
Месото – меко, крехко, топящо се в потребителска зрелост. При пропускане на потребителската зрелост плодовете не променят външният си вид, но вътрешността става суха и леко зърнеста.
Дървото – с много прибрана, но издължена корона ( водач почти не се образува и резитбата е необходимо да се прави по ранна възраст на младите овошки ). Сортът се използва за опрашител на почти всички ранни сортове круши, а негови опрашители са Ахче, Енисейка, Жифардовата масловка и др.
Хубавата юнска е сорт устойчив на ранно и късно гниене и сравнително устойчив на крушова бълха.
Плодовете лесно се пласират не само на българския пазар, но и в съседните наши страни и има все още голям недостиг на плодовте от този сорт по тържища и пазари.

Цена: 5лв/бр.
Цена на едро: по договаряне.

Поръчайте овошки Хубава юнска – 7 лв/бр на тел.0883386474.