Круша сорт Боскова масловка

Боскова масловка – 10 лв/бр – изчерпана

Срок на зреене: 15 - 20 септември

Характеристика: Босковата масловка произлиза от семеначе с неизвестни родители, отгледано в Белгия.
Разпространение – отглежда се нашироко в западноевропейските и балканските страни. Бързото му и всестранно разпространение се дължи на почти безконкурентните вкусови качества на плодовете и високите им пазарни цени.
Големина и тегло – плодовете са средноголеми до големи и сравнително изравнени по големина и тегло, 98 – 118 мм високи, 67 – 87 мм широки и 185 – 248 гр тежки.По- едри плодове се получават от добре отглеждани дървета ( до 340 гр ).
Кожицата – покрита с ръждиви петънца, малките неоръждавени места са листнозелени преди беритбата, светлозеленкави при беритбата и златистооранжеви при потребителска зрелост, цветът на ръждивите петънца варира от светлокафяво до тъмносивокафяво.
Месото – с изключително приятен специфичен аромат за тип масловка, без зърнесто,некаменисто изобщо вкусовите качества на сорта са почти незаменими.
Издръжливост на превоз и потребителска зрелост – плодовете се запазват и транспортират без много усилия и процент фира, могат да се запазят свежи и все така сочни до около 4 и половина месеца.
Особености на дърветата – те са средно големи до големи особено ако основата е от семенилища, короната е сравнително прибрана, с ясно изразен водещ клон (водач) и лесно се подрязва в правилна форма.
Дърветата са сравнително устойчиви на крушова бълха, но податливи на гниене ( особено късното кафяво гниене ).
Цъфтежът е късен , като сорт се води за добър опрашител и се опрашва от доста др сортове като: Клапов любимец, Вилямова и др масловки.

Цена: 5лв/бр.
Цена на едро: по договаряне.

Поръчайте овошки Боскова масловка – 10 лв/бр – изчерпана на тел.0883386474.