Круша сорт Червена вилямова масловка

Червена вилямова масловка – 7лв/бр

Срок на зреене: 15 - 30 август

Характеристика: Червена вилямова масловка произлиза от кръстосването на Вилямова масловка и Старкримсон. Сортът има ограничено разпространение в нашата страна, но с бързи темпове започва да се налага в повечето райони, най – вече като единични бройки в любителски градинки.
Големина и размери – плодовете са сравнително изравнени с изключение на дървета с по- малко завръз по тях : ширината е 56 – 66 мм, височината е 86 – 116 мм, а теглото достига до около 150 – 180 гр средно.
Кожицата – средно дебела до дебела, леко омазнена, покрита до голяма степен от тъмно или светло червен цвят.
Месото – нежно, сочно, сладко, изцяло топящо се в потребителска зрелост и по- твърдо, но отново сочно при беритбена зрелост.
Издръжливост на превоз – плодовете са изключително устойчиви и лесно преносими при беритбена зрелост, лесно понясят дълго транспортиране. При пълното узряване на плодовете е препоръчително те да се превозват в специализирани за това автомобили.
Беритбена и потребителска зрелост – беритбената зрелост настъпва от средата до края на август месец, а потребителската зрелост настъпва около десетина дена след това.
Плодовете могат да изтраят до около двадесет дена без хладилно помещение след беритба, и около два месеца в хладилни помещения.
Използуване – плодовете на Червена вилямова масловка най- често се използват за директна консумация и приятни, ароматни десерти, но и могат да послужат за варене на ракия, приготвяне на компоти и нектари.

Цена: 5лв/бр.
Цена на едро: по договаряне.

Поръчайте овошки Червена вилямова масловка – 7лв/бр на тел.0883386474.